Församlingen

Berättelsen om min omvändelse kommer längst ner på denna sida!

  • Jag tillhör Pingstförsamlingen i Östra Göinge.
  • Våra gudstjänster firar vi normalt i Pingstkyrkan i Broby.
  • En pingstförsamling är en evangelisk kristen frikyrkoförsamling.
  • Medlem kan den bli som har kommit till tro på Jesus Kristus som sin personlige Frälsare och som därefter låter döpa sig i vatten genom nedsänkning (baptistiskt dop).

  Pingstkyrkan i Broby finns på Västergatan 9

  Några av församlingens ungdomar

  Tobias och Joel hjälpte oss med barn- och ungdomsarbetet i församlingen.
Samtidigt var de kamratstödjare på Göingeskolan under läsåret 2006/2007.

 Läsåret 2007/2008 var det Daniella och Emelie som var kamratstödjare på Göingeskolan.

 

Vanligtvis ser det ut så här under en vecka:

Torsdag      17.00 Finskt möte (endast jämn vecka)

Lördag       19.00 Gemenskapskväll (samtal, bibelläsning, bön och sång) varannan vecka

Söndag      10.00 Gudstjänst (I undantagsfall kl. 18.00) varannan vecka

          Tisdagseftermiddagar och förmiddagen första lördagen i månaden är Fyndkällaren (Second Hand) öppen.

Kolla vår sida på Kyrktorget med aktuell mötesinformation
eller i Lokaltidningen Kristianstad varje onsdag!

Nu har Tjernobylarbetet egen hemsida!

Du är alltid hjärtligt välkommen till våra olika samlingar!

Du är också välkommen att höra av dig om du önskar samtal eller förbön!

Du får gärna ringa mitt telefonnummer 0708 – 400 802.

Vi tror på…

Pingströrelsen har ej antagit någon formell trosbekännelse. Nedanstående punkter redogör dock i korthet för vad tron innefattar.

  • Det finns bara en Gud. Han är evig och hela universums skapare.
  • Jesus är Guds Son och genom sin död på korset och sin uppståndelse från de döda har han försonat människan med Gud. Endast genom honom kan människan få förlåtelse från synd.
  • Den helige Ande yttrar sig ännu idag som på de första kristnas tid och är en hjälp för den kristne att leva så som Jesus lärde.
  • Bibeln är Guds ord.
  • Helande från sjukdom och även andra under kan ske som svar på bön.
  • Jesus skall komma tillbaka och hämta till himlen alla dem som tror på honom.

Kolla gärna dessa två hemsidor för att lära mera om den kristna tron och om pingströrelsen.

www.pingst.se                                                      http://www.pingst.biz/fakta/

Min omvändelse

Jag är uppvuxen i ett kristet hem. Jag fick som barn följa med till möten och gudstjänser. När jag var 12 år var jag på ett ungdomsläger. Då skulle man be för de som inte var ”frälsta”. Man bad för mig. Det enda jag tänkte på var: vad skall nu kompisarna säga när jag kommer hem. Någon andlig upplevelse hade jag inte. Jag var ju nu ”frälst” och då skulle man ju bli döpt i vatten. Så blev det. Jag ville ju innerst inne vara en kristen, men jag hade inte frimodighet att bekänna. Jag skämdes över att jag tillhörde Filadelfia. Jag gick dock på möten och gudstjänster under min gymnasietid. Under min värnpliktstid i Dalsland var jag vid ett tillfälle på ett möte Trollhättan. Ungdomarna från pingstkyrkan sjöng och vittnade i missionskyrkan. De var så glada och berättade hur härligt det var att vara frälst. Det här med frälsningsvisshet och
frälsningsglädje hade jag inte upplevt. Jag fick en längtan efter detta och började läsa bibeln på ett annat sätt.

Jag förstod att Gud hade en plan med varje människas liv och att det var viktigt att söka den om man skulle få ett lyckligt liv. Det här med Guds vilja blev viktigt för mig. Jag gick på bibelskola i Smyrna Göteborg 1969 och 1970. Efter en ordentlig andlig kris fick jag uppleva att det Jesus Kristus har gjort på korset på Golgata det gällde också mig. Mörker och ångest blev utbytt mot glädje och frid. Jag fick också uppleva Andens dop och tungomålstalandes gåva.  Jag fick nu frimodighet att vittna om att Jesus var Herre i mitt liv. Det var underbart. Jag jobbade som medarbetare i tre skånska pingstförsamingar under 70- och 80-talet – Brösarp, Eslöv och Östra Göinge. Även i en pingstförsamling i Bonn i Tyskland var jag medarbetare 1987 – 1989. Sedan dess har jag varit engagerad i pingstförsamlingen i Östra Göinge.

Det är en stor förmån att få äga en levande tro på Gud. Att få be till honom och uppleva hur han hjälper i olika situationer är en stor tillgång. Tänk att få äga en framtid och ett hopp! Jag skulle inte klara mig utan hans hjälp, nåd, förlåtelse och trofasthet. Även under min svåra sjukdomstid aug. 2009 – feb. 2010 hade jag en grundtrygghet och greps aldrig av panik. Visst var det jobbigt och påfrestande att inte veta utgången, men jag fick försöka att vila vid löftet att alla våra dagar är
uppskrivna i Hans bok. De blir varken fler eller färre än vad Han har bestämt. Jag kan intyga att Gud svek inte i prövningens tid. I Psalm 23 läser vi ”Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal fruktar jag intet ont, ty du är med mig, din käpp och stav de tröstar mig.”

Jag kan verkligen rekommendra att ta emot Jesus Kristus som herre i sitt liv. ”Så älskade Gud världen, att Han utgav sin enfödde Son, på det att var och en som tror på Honom inte skall gå förlorad utan ha ett evigt liv.” Gud välsigne dig!