Ann Heberlein

                

Ann Heberlein är teologie doktor i etik, talare och författare. I början av 2009 kom hennes självbiografiska bok ”Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva” om psykisk ohälsa. En bok som väckt enorm uppmärksamhet och debatt. Ann lider sedan tjugoårsåldern av den psykiska sjukdomen bipolär typ 2, som tidigare kallades manodepressivitet.

Ann Heberlein är doktor i etik vid Lunds universitet och disputerade 2005. Under sin fortsatta karriär har hon i stor utsträckning ägnat sig åt skuldbegreppet. Hon har undervisat vid universitet i sexualetik, miljöetik, feministisk etik och teologisk etik. Ann är en ofta engagerad föreläsare i etiska frågor. Hennes ämnen är: Att ta ansvar, etik och moral och psykisk hälsa. I augusti 2008 lämnade hon Svenska kyrkan för att hon bland annat ansåg att den blivit ytlig och banal, för att kyrkan inte längre vågar tala om Gud, Jesus, om synd och förlåtelse.

Jag hade förmånen att lyssna till henne på Hotel Åhusstrand i Åhus den 21 okt. 2010 då hon föreläste på en länsträff för överförmyndare. Den glada bilden till vänster tog jag med min mobiltelefon och bilden till höger har jag lånat från Talar-forums hemsida www.talarforum.se På denna hemsida kan man också boka Ann för föreläsningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *