Carl-Erik Sahlberg

Carl-Erik Sahlberg lyssnade jag till den 25 aug. 2010 i Hallen i Osby. Han var där talare i en ekumensik mötesserie. En av hans förebilder i bibeln är Filippus. Vid det tillfället fick jag ta denna bild av honom. Carl-Erik föddes 1945 i Hammerdal och är sedan 1989 verksam i Klara kyrka, Stockholms domkyrkoförsamling, där han tagit initiativ till ett omfattande diakonalt arbete bland hemlösa och andra hjälpsökande i Stockholms centrala delar.

Vilka TV-gudstjänster från Klara Kyrka i nov. 2011!

Jenny Berggren

Jenny Berggren, som föddes 19 maj 1972 i Göteborg, är en svensk sångerska och låtskrivare. Hon är mest känd som sångerska i popgruppen Ace of Base men sjunger även i gruppen Arose. Hon började som sångerska i flera konstellationer med sina syskon. I början av 1990-talet bildade de tillsammans med Ulf Ekberg gruppen Ace of Base, som fick ett enormt internationellt genombrott och kom att bli en av Sveriges största musikexporter genom tiderna. Den första skivan, Happy Nation (1992), var vid slutet av 1990-talet det dittills mest sålda debutalbumet i världen, med 23 miljoner exemplar, och var toppnoterad i 16 länder. Jenny Berggren är förutom som sångerska verksam som låtskrivare och föreläsare, bland annat tillsammans med sin man Jakob Petrén. 2007 turnerade hon med showen The Original ABBA Orchestra, och hon har genomfört ett stort antal kyrkokonserter, samtidigt som hon arbetat med Ace of Base. Hon utgav 2009 den självbiografiska boken Vinna hela världen. På sin födelsedag 2010 släppte Jenny Berggren sin första egna singel, Here I Am. Ett soloalbum, My Story, är planerat till september samma år.

Jag hade glädjen att träffa Jenny i Osby onsdagen den 25 augusti 2010. Hon har en gripande livshistoria och en underbar karisma och sångröst. Dessutom har hon en levande tro på Gud. Vid detta tillfälle fick jag ta denna bild av henne. Här nedan är några tidigare bilder av Jenny.

Kolla hennes hemsida: http://www.jennyberggren.net/