Mikael Järlestrand

Mikael Järlestrand sångare från Malmö gladde oss i Pingstkyrkan i Broby fredagen den 5 mars 2010 med många fina andliga sånger. Denna gången var också makarna Iglebaek från Kristiansand i Norge med. Ole Kristian predikade om hur Gud skickade Ananias till Saulus för att komma honom till hjälp ”Gud ser den som ber, Gud hör den som ber, Gud ser till att den som ber får bönesvar – du och jag kan få vara det bönesvaret.”

Kolla Mikaels hemsida här:  http://www.paxrecords.se/

Patricia Tudor-Sandahl

Patricia Tudor-Sandahl hade jag glädjen att lyssna till i Broby Kyrka torsdagen den 4 mars 2010. Hon höll en mycket intressant föreläsning över ämnet ”Tacksamhet”. Lyckan kommer, lyckan går – men verklig glädje, den består. Att under livets alla förhållanden kunna känna en djup glädje och tacksamhet är en konst. Tacksamhet är ett tillstånd och en hållning. Det gäller att inte bli över sig given av olika saker vi möter i livet. På lite längre perspektiv så ser vi klarare att allt samverkar till det bästa.

Patricia är född i England, men har bott i Sverige i många år. Hon är författare, psykolog och psykoterapeut, föreläsare och retreatledare. Hon har skrivit ett 20-tal böcker.

Efter föreläsningen gick jag fram och tackade och sa att jag berördes av budskapet. Då svarade hon ”Jag såg dig, jag såg ditt ansikte när jag talade.” Jag fick ta denna bild och lägga ut på min hemsida. Det är jag också tacksam för!

Här hittar du Patricias hemsida: http://www.tudorsandahl.se/

Mikael Strandberg

Mikael Strandberg, äventyrare och upptäcktsresande, gästade Glimåkra folkhögskola den 2 mars 2010. Då fick jag ta denna bild på honom och hans fru Pamela. Han föreläste om en expedition till Sibirien. Den andra bilden är från det tillfället – då var det minus 58 grader Celsius. Det var en positiv upplevelse att få träffa Mikael och Pamela.

Kolla hans hemsida: http://www.mikaelstrandberg.com/